Coronavirus. O țară a rămas fără sicrie și sunt nevoiți să-și îngroape morții în cutii de carton
O situație cumplită are loc în orașul ecuadorian Guayaquil. Este foarte afectat din cauza coronavirusului, iar autoritățile nu mai fac față în privința sicrielor pentru persoanele decedate.
Potrivut Gândul.ro, persoanele care mor sunt băgate în „cutii de carton”. Astfel că asociația producătorilor de carton a furnizat primăriei 1000 de sicrie din carton. În Ecuador, sunt peste 3600 de persoane infectate cu COVID-19 și 180 de decese. În provincia Guayas, capitala ei fiind Guayaquil, au fost înregistrate 126 de decese și 2534 de persoane infectate cu coronavirus.
„Răspundem cererii de sicrie, pentru că este foarte ridicată, iar în orașul nostru nu mai sunt sicrie sau sunt foarte scumpe, nimeni nu-și permite”, a declarat un purtător de cuvânt al municipalității.
Mai multe cadavre au fost abandonate pe străzi de teama contaminării. Astfel că președintele Lenin Moreno a decretat stare de urgență în Ecuador.
Motivul pentru care mor tinerii de coronavirus
Motivul pentru care mor tinerii de coronavirus! COVID-19 este în continuare un mister pentru cercetătorii din toată lumea care încearcă să găsească un vaccin, un tratament sau pur şi simplu să înţeleagă cum funcţionează virusul, scrie CNN.
Una dintre puţinele informaţii sigure pe care le avem despre noul coronavirus este că vârstnicii reprezintă categoria cea mai afectată, în special cei cu afecţiuni preexistente, precum boli de inimă, boli pulmonare şi diabet. Rata deceselor în rândul acestora este mult mai mare decât în cazul persoanelor tinere.
Totuşi, există mai multe cazuri de tineri cu o stare de sănătate foarte bună înainte de a fi infectaţi şi care au murit din cauza COVID-19.
Cifrele de la debutul pandemiei în Statele Unite, ţara cu cel mai mare număr de îmbolnăviri la nivel global, arată că 18% dintre pacienţii confirmaţi pozitiv aveau vârste între 45 şi 54 de ani, iar 29% aveau între 20 şi 44 de ani. Dintre cei care au fost spitalizaţi, 18% au avut vârste cuprinse între 45 şi 54 de ani, iar 20% au fost între 20 şi 44 de ani.